sobota 10. mája 2014

Cícerová polievka aj pre vegánov

Ahojte, už viete čo budete variť zajtra na obed? Ak nie, skúste túto polievku bez bujónu a iných zvýrazňovačov chutí. Je vhodná aj pre vegánov. Zajtra preto, lebo hlavná ingrediencia tejto polievky sa musí nechať 24 hodín odstáť vo vode. Túto polievku varím pomerne často. Navarím celý hrniec a tak nám chutí, že jeme celý deň iba polievku :). Recept je trošku zložitejšie, iba na začiatku musíte dávať pozor, ale ja viem baby, že ste šikovné a určite to zvládnete :).




Ingrediencie:
Cícer približne pol hrnčeka.
Koreňová zelenina- mrkva, petržlen, zeler.
Menšia cibuľa.
Trošku olivového oleja
Korenie- červená paprika, rasca, bobkový list, čili, petržlenová vňať.

Cícer necháme vo vode 24 hodín, potom ho prepláchneme a nalejeme čistú vodu. Nakrájame si cibuľku na drobno. Do hrnca nalejeme trošku olivového oleja, chvíľku opražíme cibuľku, pridáme polku lyžičky mletej červenej papriky, Tú tam necháme len veľmi krátko, je dôležité aby sa nespálila a nesmrdela, ak sa vám to náhodou stane radšej začnite znova. Pokazí to celú polievku. Potom pridáme cícer aj s tou vodou a dolejeme do hrnca vodu približne do polovice. Budeme pridávať ešte zeleninu, nech sa nám tam zmestí :). Cícer necháme variť a zatiaľ si nakrájame na menšie kúsky koreňovú zeleninu. Ja krájam na štvrtinky, kratšie sa varí a zostane v nej viac vitamínov.



Pridáme do hrnca zeleninu a dochutíme korením a soľou. Necháme variť kým všetko nebude mäkké a chute sa nespoja. Na koniec pridáme petržlenovú vňať, či už živú alebo sušenú. A máme hotovo :).
Prajem dobrú chuť.






Máte vo svojom jedálničku cícer? Ak áno v akých receptoch ho používate? Ja mám rada túto polievku a celkom mi chutí aj cícerový šalát. Ešte poznám aj kašu, tá mi nechutila. Iné recepty nepoznám a rada by som vyskúšala niečo nové. Ak o niečom viete dajte mi prosím vedieť.
Želám vám pekný deň a dobrú chuť :).



2 komentáre:

  1. Polévka vypadá úúúžasně. Mám cizrnu ráda, také z ní občas dělám podobnou polévku, hned bych si dala!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja ju tiez zboznujem. Len mi vadi to namacanie, ze si ju nemozem spravit hned ked mam chut.

    OdpovedaťOdstrániť